Terug naar overzicht

PLC retrofit tonerfabriek – Xeikon

  • Consumer goods
  • Industriële elektrotechnieken
  • PLC / PC programmeren

Xeikon staat in de grafische sector bekend als pionier van innovatieve druktechnologie. Hoewel het intussen deel uit een van de Flint Group (een van de grootste leveranciers aan de print-, verpakkings- en etiketteringsindustrie wereldwijd), worden de drukpersen en inkten in België geproduceerd.

Er is afgelopen jaren flink geoptimaliseerd in de tonerfabriek. Zo zijn er nieuwe productielijnen bijgekomen en zijn verouderde machines klaargemaakt voor een digitale toekomst. In deze case gaan we op het 2de punt inzoomen.

Wat hebben we precies gedaan om de tonerfabriek future-proof te maken?

1. Omvorming van Siemens S5 naar S7-1500:

De verouderde S5 PLC werd succesvol gemigreerd naar de moderne S7-1500 en we hebben de oude code omgevormd naar de hedendaagse programmeertaal met behulp van het geavanceerde TIA (Totally Integrated Automation) Portal.

2. Speciale stekkers voor korte downtime:

Om de downtime van de productie te minimaliseren, hebben we gebruik gemaakt van speciaal ontworpen stekkers. Hierdoor moest niet elke verbinding opnieuw bedraad en bekabeld te worden, waardoor kostbare tijd bespaard werd tijdens het omschakelingsproces.

3. Vervanging van oude Siemens frequentieregelaar:

De verouderde frequentieregelaar van Siemens is vervangen door het nieuwste G120-model. De oude regelaar was niet meer verkrijgbaar, wat aanzienlijke downtime en problemen zou veroorzaken bij een eventueel falen. De upgrade zorgt voor een betrouwbare en efficiënte werking van de productielijn.

4. Digitale transformatie voor MES-integratie:

Onze aanpak ging verder dan alleen hardware-upgrades. We hebben ervoor gezorgd dat het vernieuwde systeem geschikt is voor digitale transformatie en naadloos geïntegreerd kan worden met het MES-systeem van Xeikon. Dit stelt de klant in staat om OT-data efficiënter te beheren en vervolgens betere beslissingen te nemen op basis van real-time informatie.

5. HMI omzetting naar WinCC:

De verouderde visualisatie (HMI) is omgezet naar het moderne WinCC-platform. Dit resulteert in een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor operators hun taken efficiënter kunnen uitvoeren.

Nieuwsbrief

Grens verleggend nieuws in je
mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.