Over ons

Over Elenco

Elenco is meer dan een bedrijf dat aan industriële automatisering doet. We zijn een warm familiebedrijf met een hecht team. Dankzij onze meer dan 30 jaar ervaring in industriële elektriciteitswerken zijn we een gevestigde waarde in de wereld van fabrieksautomatisering. Met deze ervaring in combinatie met de nodige knowhow zetten we jouw uitdaging om in een innovatief project op maat.

+30

Jaar
ervaring

+750

Gerealiseerde
projecten

+150

Tevreden
klanten

+200

Innovatieve
cameraprojecten

Samen met ons grenzen verleggen?

Grenzen die we al verlegd hebben

De start van Elenco. Vader Johan en zoon Thomas richten het bedrijf op. We beginnen met industriële automatisatie, elektrotechnieken en PLC/PC-programmatie.
Na 5 jaar besluiten we om onze diensten uit te breiden met cameraprojecten. Sindsdien hebben we iemand vast in dienst die dit als specialiteit heeft.
We verhuizen van onze startlocatie in Peer naar ons huidige kantoor in Genk. Een grote stap voorwaarts!
Dit jaar mochten we zoals velen ons kot niet uit. We hadden tijd om dieper na te denken over wat onze klanten écht vooruit kon helpen. Zo ontwikkelden we onze hoogsteigen PalCobot: een collaboratieve robot die met een grijper producten op palletten stapelt en zo zwaar, repetitief werk overneemt.

Grenzen verleggen zit in ons DNA

Familiebedrijf
Als familiebedrijf doen we alles in eer en geweten. We zijn oprecht en transparant. Een woord is een woord en afspraken zijn er om na te komen.
Lokaal
We zijn een Belgisch bedrijf dat op een vlot bereikbaar industrieterrein in Genk ligt. Je bent makkelijk bij ons, maar wij geraken ook vlot tot bij jou.
Innovatief
We zijn altijd up-to-date van de laatste technieken en implementeren die mee in onze projecten. Zo ben jij zeker van de allernieuwste software en technologieën.
Kwaliteit
Kwaliteit staat bij ons boven kwantiteit. Wij voorzien jou steeds van een oplossing die werkt én die klaar is voor de toekomst. Geen verborgen puntjes in de offerte.
Doorzetters
Gaat niet, bestaat niet. Dat is iets wat ons team typeert. Hoe complex je vraag ook is, wij blijven zoeken tot we de juiste oplossing vinden.
Nadenken met klant
Of je nu al goed weet wat je wil of helemaal niet, wij denken altijd met je mee. We bekijken samen wat mogelijk is en wat het budget wordt.

Onze missie

Ons doel? De lokale maakindustrie lokaal houden. In een wereld waarin bedrijven de verre horizon afspeuren naar opportuniteiten, zien wij een andere weg voorwaarts. Even grensverleggend, maar veel dichterbij.

Wij geloven in het onbenutte potentieel van de lokale maakindustrie. In het optimaliseren van productiesites naar een performantere en duurzamere werking.

Waar anderen obstakels zien, zien wij net kansen. Als familiebedrijf begrijpen wij als geen ander de impact van nabijheid. Op relaties, samenwerkingen en resultaten. Wij brengen je bedrijf inzichten en een nieuwe horizon, maar dan dicht bij huis.

Nieuwsbrief

Grens verleggend nieuws in je
mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.