Terug naar overzicht

Artikel ‘Made in Limburg’: Genkse robot zorgt voor doorbraak!

Het bedrijf Elenco van Johan en Thomas Richard, heeft een nieuwe cobot ontwikkeld waarmee dozen en andere producten automatisch op een pallet kunnen gestapeld worden. “Deze eigen machine is het sluitstuk van een zwaar investeringsprogramma, dat ook de verhuizing naar een nieuw gebouw in Zwartberg bevat”, aldus de zaakvoerders.

Elenco is een Genks bedrijf dat gespecialiseerd is in industriële automatisering en alles wat daarbij komt kijken. Zo verzorgen Thomas en Johan Richard installaties voor industriële bordenbouw of schrijven software van PLC-sturingen. “Daarnaast optimaliseren we producties aan de hand van machine vision technology”, zegt Thomas Richard. “Hier hebben we zwaar in geïnvesteerd, met onder meer de ontwikkeling van een eigen cobot voor palletisering.”

PalCobot, zoals de machine heet, zorgt ervoor dat bijvoorbeeld dozen van een transportband worden gehaald en op een pallet worden gestapeld volgens een te kiezen patroon (zie filmpje onderaan). “De software om dit patroon samen te stellen hebben we ook zelf geschreven, inclusief een intelligente wizard die automatisch stapelpatronen kan voorstellen”, aldus de fiere zaakvoerder.

Bron artikel: https://www.made-in.be/limburg/genkse-robot-zorgt-voor-doorbraak/

Nieuwsbrief

Grens verleggend nieuws in je
mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.