Terug naar overzicht

Itsme Breemes

  • Building & construction
  • Industriële elektrotechnieken
  • PLC / PC programmeren

In deze testimonial legt zaakvoerder Thomas uit hoe de samenwerking tussen Elenco en Itsme Breemes verloopt voor grotere projecten en hoe Elenco de afgelopen jaren geëvolueerd is als bedrijf. Breemes is distributeur van elektrotechnische componenten aan industriële eindgebruikers, machinebouwers en technische installateurs.

Korte preview:

“Onlangs nog hebben ze de elektrificatie verzorgd van een koeltoren. Het betrof een groot project bij een wereldwijde producent van roestvrij staal, waar een nieuwe productielijn geplaatst werd. Tijdens het productieproces komt er veel warmte vrij; de warmte die in dat proces niet gerecupereerd kan worden, wordt naar een koeltoren geleid, waardoor er echter wel een stevige externe koeltoren noodzakelijk is. Elenco verzorgde het gehele elektrische gedeelte ervan, van het bouwen van de vermogensborden, de aansturing van de pompen en ventilatoren tot het ontwerpen van een PLC die de nodige kleppen en frequentieregelaars aanstuurt. Uiteraard diende deze ook van software voorzien te worden.”

Steven Claes schoof bij Elenco aan als technisch afgevaardigde bij itsme Breemes, vaste partner van  Elenco voor de toelevering van elektrotechnische materialen.


Siemens was een vereiste van de eindklant, omdat het merk sterk is in automatisering. Voor de kastenbouw hebben we naar diverse aanbieders gekeken. Rittal kon technisch de beste invulling geven aan de wensen van de eindklant, door het railkoper wat zij in hun kasten gebruiken en omdat ze grote deelborden kunnen leveren”, vertelt Steven. Zowel Rittal als Siemens werden direct betrokken bij de gesprekken om tot de beste oplossingen te komen; itsme Breemes sloot de cirkel zodat het de juiste componenten, informatie en aanbiedingen op het juiste moment aan Elenco kon leveren.

Lees het volledige artikel hier.  

Nieuwsbrief

Grens verleggend nieuws in je
mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.