Oplossingen

Collaboratieve robots

Zoek je naar een manier om de tijd van je operatoren efficiënter in te zetten? En wil je de ergonomie op de werkvloer verbeteren? Collaboratieve robots zijn hiervoor de perfecte aanvulling in je productieproces. Onze experts zorgen ervoor dat deze cobot-installaties CE-gecertificeerd zijn.

Een collaboratieve robot of cobot werkt vlot samen met mensen en heeft geen hekwerk of afscherming nodig. De footprint van zo’n cobotopstelling is dus een stuk kleiner dan een volledig uitgewerkte robotcel. Een groot voordeel, aangezien er vaak weinig beschikbare ruimte is in productieomgevingen. Net zoals standaard robots, zijn cobots ideaal om repetitief, tijdrovend, zwaar en vuiler werk te verrichten, zoals palletiseren, dozen vullen, machines laden en ontladen … Iets waar je anders moeilijk personeel voor vindt. Cobotopstellingen die wij bouwen, hebben een korte insteltijd dankzij onze gebruiksvriendelijke en op maat gemaakte software.

collaboratieve robot elenco
De grens verleggen in jouw productieproces?
Vraag een offerte aan

Industrieën

Dicht bij jouw industrie

Staat jouw industrie niet in de bovenstaande lijst? Hoogstwaarschijnlijk hebben we er tóch ervaring in. Neem contact met ons op voor meer info.

Klaar voor een beter
productieproces? Neem
contact op met onze experts.

Contacteer ons

Elenco, jouw expert in collaboratieve robots die (de)palletiseren

Dat we experts zijn in cobots en alle richtlijnen errond, tonen we maar al te graag aan de hand van onze eigen creatie: de PalCobot. Deze toepassing ontwikkelden we om makkelijk en efficiënt producten op palletten te stapelen of te ontstapelen. Standaard rusten we deze uit met een vacuümgrijper die kartonnen dozen opneemt. Uiteraard voorzien we een oplossing op maat indien nodig en passen we aan naar jouw noden, denk maar aan een extra camera of een specifieke grijper.

De PalCobot bedien je via het touchscreen aan de PalCobot, of vanop afstand via de webbased software. De palletizersoftware ontwikkelden we zo dat een operator zelf stapelpatronen kan instellen zonder één letter code te schrijven. Daarnaast voorzien we een bibliotheek waarin je stapelpatronen eenvoudig opslaat. Gebruiksvriendelijker kan bijna niet!

collaboratieve robot elenco

Accepteer het gebruik van marketingcookies om deze video te bekijken.

+30

Jaar
ervaring

+750

Gerealiseerde
projecten

+150

Tevreden
klanten

+200

Innovatieve
cobot- en cameraprojecten

Nieuwsbrief

Grens verleggend nieuws in je
mailbox?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.