Industrieën

Industriële automatisering in recycling en afvalverwerking

De afvalstroom blijft toenemen waardoor de recycling- en de afvalverwerkingssector voor verschillende uitdagingen staan. Daartegenover staat dat de overgang naar een circulaire economie veel mogelijkheden biedt. Om die uitdagingen aan te gaan en alle mogelijkheden ten volle te benutten, is het essentieel om productieprocessen te automatiseren.

Machines brengen niet alleen de afvalstroom in kaart, ze optimaliseren ook het verwerkingsproces waarin producten worden klaargemaakt om te hergebruiken. Doordat een machine de klok rond kan werken en zwaar en repetitief werk overneemt, is er minder gevaar voor je werknemers. Met onze innovatieve oplossingen op vlak van industriële automatisering in recycling en afvalverwerking blijf je ook een stapje voor op de concurrentie. Dankzij onze sterke naservice bieden we bovendien steeds een snelle oplossing moest er toch een defect optreden.

De grens verleggen in jouw productieproces? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Vraag een offerte aan
Industriële automatisering in recycling en afvalverwerking by elenco

wij zijn elenco

Elenco, jouw specialist in recycling en afvalverwerking

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring op vlak van automatiseringen: van bordenbouw, bekabeling en retrofits van machines tot PLC-software programmeren. Ook centraliseren we de datavisualisatie naar één punt om te weten hoeveel en welke soort afval er verwerkt wordt én zodat je weet hoe snel de machine werkt. Visiesystemen integreren we dan weer om te checken of nieuw gerecycleerde materialen voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Oplossingen

Onze grensverleggende oplossingen voor recycling en afvalverwerking

Industriële automatisering in recycling en afvalverwerking by elenco
Integratie van visiesystemen
Datavisualisatie
Borden- en kastenbouw

Klaar voor een beter
productieproces? Neem
contact op met onze experts.

Contacteer ons
+30

Jaar
ervaring

+750

Gerealiseerde
projecten

+150

Tevreden
klanten

+200

Innovatieve
cobot- en cameraprojecten