Waarmee wij u kunnen helpen

Het Elenco team bestaat uit ingenieurs en installateurs die dagelijks paraat staan om onze klanten voort te helpen waar nodig. Elk van onze medewerkers zijn experten in hun vakgebied. Door vlotte interne + externe samenwerking en partnerships kunnen we steeds de beste service garanderen en ronden we ieder project meer dan succesvol af. 

Elenco Machine Vision

Visie & meetsystemen

Visie & meetsystemen zijn niet meer weg te denken in de wereld van industriële automatisatie. Deze geavanceerde technologieën combineren optische en sensortechnologie om nauwkeurig inzicht te bieden in productieprocessen en kwaliteitscontrole. Visie-systemen worden gebruikt om objecten te herkennen, te meten, te inspecteren en te traceren (denk aan scannen van barcodes, QR-codes,…).

Meetsystemen daarentegen voeren precieze metingen uit, zoals dimensionale controle en positionering.

Door middel van geavanceerde algoritmen en machinelearning, stellen visie-en meetsystemen fabrikanten in staat om defecten te detecteren, productkwaliteit te waarborgen en productieprocessen te optimaliseren.

PLC/PC programmatie

Wij zijn gespecialiseerd in het engineeren en programmeren van PLC controllers en hun HMI’s. Naast PLC-programmering doen we ook een groot deel van de industriële pc-programmering. Denk aan het werken aan MES-implementaties, aangepaste SCADA-oplossingen, op Windows gebaseerde HMI, …

Gezien we een officiële Beckhoff Solution Provider zijn, heeft deze hardware & software geen geheimen voor ons.

Daarnaast hebben we een heel aantal klanten waarvan de volledige productie draait op Siemens of Omron hardware & software. 

Elenco_PLC programmeren
Industriële elektrotechnieken Elenco

Industriële elektrotechnieken

Onze elektrische schema’s worden getekend in EPLAN. Dit softwarepakket is de industriestandaard voor het tekenen van professionele schema’s. We garanderen dat de schema’s die we leveren zeer gedetailleerd zijn en voldoen aan de toepasselijke (veiligheids)normen.

Zodra de elektrische schema’s klaar zijn, worden ze omgezet in realiteit. De elektrische stuur- en verdeelborden worden in huis gebouw door onze installatie-experten, die nauw samenwerken met onze ingenieurs.

Daarnaast voorzien we ook de bekabeling en kabelberekening om machines te koppelen volgens het voorziene schema. Indien nodig voorzien we ook de nodige veiligheidslichtschermen met vinger-, hand- of inloopbeveiliging.

Collaboratieve robots

Repetitieve, tijdrovende, zware en vuile taken die doorgaans uitgevoerd worden door een operator, kunnen eenvoudig volbracht worden door collaboratieve robots. Hierdoor kunnen operatoren hun tijd efficiënter inzetten en zal de ergonomie op de werkvloer verbeteren. 

Dankzij gebruiksvriendelijke software en 3D visualisaties, zijn deze makkelijk in te stellen door iedere operator.

Bovendien zijn cobots zeer licht van gewicht, ruimtebesparend en eenvoudig opnieuw te implementeren in andere toepassingen zonder dat de productie-inrichting hoeft te wijzigen (geen hekwerk nodig).

Het verplaatsen van de cobot naar een andere lijn gaat dus snel en eenvoudig indien nodig, waardoor flexibiliteit ontstaat om zelfs kleine batches en frequente lijnwissels te automatiseren.

Cobot Elenco